top of page

Galleri TM51

Oslo


10.03.2016 – 10.04.2016


TM51 er stolte av å kunne presentere den første separatutstillingen med Ingrid Toogood, som åpner på TM51 i Thorvald Meyers gate 51, 10. Mars 2016. 

Ingrid Toogood jobber med maleri og er opptatt av å utvide måten å jobbe tradisjonelt med maleriet på. Toogood utforsker de maleriske egenskapene gjennom å jobbe med rom og illusjon i den todimensjonale lerretsflaten. I maleriene skaper hun optiske illusjoner, som hun igjen bryter ved å understreke flatheten i samme bilde. 

 

På nakne lerretsoverflater får penselstrøk illusjonistisk form med skygger som flyktig danser over lerretet med malingen. I andre arbeider er overflatene dype og atmosfæriske, og skaper inntrykk av utsikt, rom til å bevege blikket inn i, som når blikket forsvinner i en horisont ved solnedgang. Maleriene hennes skaper på denne måten en illusjon av et større rom betrakteren kan se inn i, en prisme.

 

Til utstillingen på TM51 vil Toogood produsere en større serie malerier med referanser til døgnets ulike stemningsmodus. Disse overflatene vil bli kontrastert med realistiske malte detaljer fra vanitas-maleri.

Maleriene plasseres ofte svevende fra taket eller plassert ut i rommet. Illusjonen eksisterer på den måten ikke bare i overflaten av maleriet, men tar plass i utstillingsrommet som helhet. Betrakteren må bevege seg rundt, se gjennom, forholde seg til forside og bakside.

 

Toogood er opptatt av å utforske maleriet som medium og spille med maleriets relevans til kunsthistorien. De utradisjonelle materialvalgene og presentasjonen av maleriene spiller på ønske om å skape en utfordring til betrakteren i hvordan vi forholder oss til den todimensjonale lerretsflaten – og derav, hvordan vi ser på maleriet.
bottom of page